Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι επισκευή air condition και τι πρέπει να κάνεις;

Νομίζεις ότι το air condition σου χρειάζεται επισκευή; Ακούς έναν περίεργο θόρυβο από το κλιματιστικό σου και δε ξέρεις τι να κάνεις; Μην πανικοβάλλεσαι, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο απλή. 

Ακόμη κι αν είσαι από εκείνους που προσέχουν πολύ και συντηρούν τακτικά τα air condition τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή το κλιματιστικό σου να παρουσιάσει βλάβη και να χρειάζεται επισκευή από έναν επαγγελματία ψυκτικό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κλιματιστικά έχουν μέσο όρο διάρκειας ζωής δέκα χρόνια, αλλά και την εκτεταμένη χρήση τους, γίνεται εύκολα κατανοητή η πιθανότητα παρουσίασης κάποιας βλάβης. Πώς όμως θα καταλάβεις ότι υπάρχεις πρόβλημα με το κλιματιστικό σου και τί πρέπει να κάνεις;

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια που θα σε προειδοποιήσουν ότι το air condition σου χρειάζεται επισκευή είναι:

Αν παρατηρήσεις κάποιο από τα παραπάνω, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει κάποια μικρή ή μεγάλη βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, τη λύση θα σου δώσει ένας επαγγελματίας ψυκτικός.

Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου, είναι αρκετά πιθανό να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο κλιματιστικό σου. Ο εξειδικευμένος τεχνικός διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και τον εξοπλισμό να επαναφέρει το κλιματιστικό σου στην αρχική του κατάσταση.

Οι πιο συχνές επισκευές τις οποίες μπορεί να χρειαστείς είναι:

Επισκευή πλακέτας κλιματιστικού και του σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων: Η βλάβη αυτή οδηγεί σε μειωμένη απόδοση θερμότητας και ψύξης και έτσι γίνεται άμεσα αισθητή. Η καμένη πλακέτα κλιματιστικού είναι μια από τις πιο συνηθισμένες βλάβες, όμως ένας ψυκτικός θα μπορέσει εύκολα να την επισκευάσει ή να την αντικαταστήσει με μια καινούργια.

Επισκευή διαρροής: Η απώλεια φρέον είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο και η συμπλήρωσή του πιθανότατα δεν θα διορθώσει το πρόβλημα. Πρέπει να εντοπιστεί και να επισκευαστεί το σημείο από όπου υπάρχει διαρροή φρέον ώστε να μη ξαναδιαρρεύσει το υγρό.

Καθαρισμός και αλλαγή φίλτρων κλιματιστικού: Τα βουλωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του air condition και μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή. Ο εξειδικευμένος ψυκτικός μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σου και να επαναφέρει την λειτουργικότητα στο air condition, είτε καθαρίζοτας με ειδικά καθαριστικά είτε αντικαθιστώντας τα παλιά φίλτρα.

Επισκευή αισθητήρων κλιματιστικού: Αν παρατηρείς συνεχείς αυξομειώσεις στην ένταση του κλιματιστικού, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποια βλάβη στους αισθητήρες, οι οποίοι επιτηρούν την θερμοκρασία και τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού ή του αέρα στο air condition. Η επισκευή τους θα λύσει το πρόβλημα και θα επαναφέρει την απόδοση του κλιματιστικού σου στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αν θες να αποφύγεις όσο μπορείς την ταλαιπωρία και το κόστος επισκευής των παραπάνω προβλημάτων, η τακτική συντήρηση του air condition είναι απαραίτητη. Φροντίζοντας για το προληπτικό service του κλιματιστικού σου πέρα από την πρόληψη και αποφυγή βλαβών θα εξασφαλίσεις πολλά ακόμα πλεονεκτήματα όπως ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα, μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας,  αλλά και τη μακροζωία του κλιματιστικού σου.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως σε έναν βασικό πακέτο συντήρησης είναι: 

Ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του κλιματιστικού σου, μπορεί να χρειαστούν και κάποιες άλλες εργασίες συντήρησης όπως:

Η εταιρεία μας αποτελείται από επαγγελματίες ψυκτικούς με πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση, συντήρηση και service air condition. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα οικιακά και επαγγελματικά κλιματιστικά οροφής, κλιματιστικά δαπέδου, air condition τοίχου, φορητά κλιματιστικά, καναλάτα κλιματιστικά και multi συστήματα κλιματισμού.